dinsdag 3 augustus 2010

Chocoladetaart

Ingrediënten:

Voor de taartbodem:

350 g verkruimelde koekjes (natuurwinkel)

125 g sojaboter


Voor de vulling:

250 g silken tofu

300 g pure chocolade (minstens 80% cacao)

sojaslagroom (vb. Soyatoo)





Bereidingswijze

Smelt de sojaboter en vermeng met de verkruimelde koekjes. Maak er een bodem mee in een ronde bakvorm en bak gedurende 10 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C. Laat afkoelen.



Smelt de chocolade 'au bain marie' en voeg ze bij de silken tofu. Mix goed. Giet het mengsel in de taartbodem.

Laat afkoelen in de koelkast gedurende minstens 1 uur voor het serveren.

Werk af met toefjes sojaslagroom.



Tips:

- Het is heel belangrijk dat je voor dit recept silken tofu gebruikt. Bij gebruik van gewone tofu wordt de vulling heel vast en zwaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten