donderdag 10 juni 2010

Kabeljauwschotel met kikkererwten en spinazie

Ingrediƫnten:


2 eetl. olijfolie
1 ui, vergesnipperd
1 groene chilipeper, zaad verwijderd en fijngesneden
2 wortels, geschrapt en in stukjes
2 stengels bleekselderij, in stukjes
40 g verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
6 groene kardemompeulen, alleen de zaadjes
1 theel. gemalen kurkuma
5 dl kokendhete vis-, kippen- of groentebouillon
600 g dikke kabeljauwfilet, zonder vel en in blokjes van 2-3 cm
400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
500 g tomaten, ontveld en in vieren
150 g diepvriesdoperwten
250 g jonge spinazie

 
Bereidingswijze:


Verhit de olijfolie in een grote, diepe koekenpan en schep hierin ui, chilipeper, wortel bleekselderij, gember, knoflook en kardemomzaad even om. Smoor de groenten 5 minuten afgedekt op matig vuur.

Roer de kurkuma door de groenten, De bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Draai het vuur laag en laat de groenten 10 minuten zachtje koken tot ze bijna gaar zijn.

Kabeljauw, kikkererwten, tomaat en doperwten toevoegen. Schep alles voorzichtig door elkaar en zorg dat u daarbij de vis niet breekt. Breng de visschotel net aan de kook en schep de spinazie erop (omscheppen hoeft niet). Verwarm het gerecht afgedekt nog 5 minuten op een laag vuur tot de vis stevig en gaar is en de spinazie geslonken.

Werk de spinazie met een vork voorzichtig door de visschotel. Schep het gerecht in diepe borden en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten