donderdag 10 juni 2010

Pittige rijst met kikkerewtenschotel

Ingrediƫnten:



1 eetl. plantaardige olie
1 ui, in ringen
3 eetl. niet te scherpe currypasta
175 g basmatirijst, afgespoeld
5 dl kokendhete groentebouillon
1 zoete aardappel (bataat), geschild en in blokjes
4 middelgrote tomaten, in kleine stukjes
25 g gele rozijnen
400 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
3 eetl. korianderblad, fijngesneden
50 g ongezouten cashewnoten, grofgehakt


Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de uienringen 7 minuten voortdurend omscheppend tot ze licht kleuren. De currypasta erdoor roeren en de uienringen nogmaals ong. 1 minuut fruiten.

De rijst door het uienmengsel scheppen, bouillon, bataat, tomaat en rozijnen toevoegen, de pan aan de kook brengen en het vuur vervolgens laag draaien. Laat de rijst afgedekt 20-25 minuten af en toe omscheppend zachtjes koken tot hij beetgaar is en alle vocht is opgenomen. Zo nodig nog wat bouillon toevoegen als het geheel te droog dreigt te worden.

Schep de kikkererwten erdoor en laat deze goed warm worden. Wat zout, peper en koriander toevoegen. Strooi de cashewnoten erover en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten