maandag 29 augustus 2011

Heerlijke veganistische appeltaart

Voor het deeg:

120 ml zonnebloemolie
450 gr gezeefd speltmeel
1 mp vanille
1 th bakpoeder
4 eetl koud water
90 ml rijststroop

Vulling:

1 kilo appels (jazz, elstar)
75 gram rozijnen
100 gram walnoten
1 eetl kaneel
1/2 citroen

Meng de appels met het citroensap, kaneel, rozijnen en de walnoten.

Kneed het meel met het bakpoeder, zout, vanille, olie, water en de rijststroop tot een stevig deeg.
Bekleed een ronde bakvorm met het deeg (houd een beetje over) en prik er gaatjes in. Bak deze bodum 5 min voor in de oven op 175 graden.

Maak dan de appeltaart af door de vulling erin te doen en het restje deeg erover te verdelen en zet hem 30 min in de oven op 175 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten