maandag 29 augustus 2011

Ontbijt met Gierstpap

Wat ik nu weer heb ontdekt!
Niks lekkerder dan te ontbijten met heerlijke gierstpap.
Lichter en romiger dan havermout, supervoedzaam doordat gierst rijk is aan ijzer.

Ik maak het zo:

1 kopje gierstvlokken
2 kopjes rijstmelk
rozijnen
kaneel
walnoten
kokosrasp
1 theelepel vanillerasp
1 theelepel honing

Doe de gierstvlokken samen met de rijstmelk, het kopje water, de vanille, en de rozijnen in een pannetje en breng aan de kook.
Let op! Wel goed blijven roeren. Doe er nog wat water bij mocht de gierstpap nog te dik zijn.
Laat het ongeveer 10 min pruttelen en dan moet de gierstpap een lekkere romige massa zijn.

Doe de gierstpap in een schaaltje en versier met kokosrasp, kaneel, walnoot en wat honing.

Voor de afwisseling is het lekker om gedroogde mango en kokos en zonnebloempitjes te combineren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten