dinsdag 3 augustus 2010

Gierst met spinazie en pijnboompitjes

Gierst met spinazie en pijnboompitten


4 personen
bereiding: 25 minuten

Ingrediƫnten

300 gr gierst
50 gr gedroogde abrikozen
600 ml groentebouillon
100 gr pijnboompitten
400 gr spinazie
sap van 1/2 citroen
peper en zout

Bereiding

• Snijd de abrikozen in kleine stukjes

• Doe de gierst en abrikozen in een grote pan en voeg hier de groentebouillon aan toe. Breng alles aan de kook en laat het 15-20 minuten zachtjes sudderen tot alle bouillon is opgenomen door de gierst en de gierst gaar is.

• Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

• Voeg de spinazie en het citroensap toe aan de gierst. Laat het geheel afgedekt nog 4-5 minuten op laag vuur staan, zodat de spinazie slap wordt.

• Roer het geheel langzaam door. Breng op smaak met peper en zout.

• Strooi de pijnboompitten erover en serveer het gerecht meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten