zaterdag 7 augustus 2010

Pistache chocoladerol

6 tot 8 personen, bereidingstijd 30 minuten, wachttijd meer dan 3 uur.

Ingrediënten:




• 130 gram pure chocola (min 70%)

• 100 gram tarwe of speltbiscuit

• 30 gram amandelen (heel grof gehakt)

• 50 gram boter

• 20 gram gedroogde cranberry's of rozijnen

• 40 gram pistachenoten (zonder dop)

• 25 gram gedroogde dadels







Bereiding:



• Smelt de boter met de chocolade au bain-marie.

• Hak de biscuits tot een grof mengsel.

• Hak de gedroogde dadels grof.

• Schud het overtollige zout zoveel mogelijk van de pistachenootjes.

• Haal het pannetje van het vuur als de boter en de chocolade gesmolten zijn.

• Roer de biscuitjes, de pistachenootjes, de amandelen, de cranberry’s en de stukjes dadel door het chocolademengsel.

• Laat het mengsel minimaal een half uur opstijven in de koelkast

• Kneed er met de handen een rol van.

• Rol de rol daarna strak in plasticfolie.

• Laat de rol minimaal nog een paar uur opstijven in de koelkast.

• Snijd er plakjes van en serveer als zoetigheid after dinner.







Tip: probeer dit recept eens met hazelnoten en vervang de dadels door stukjes gedroogde abrikoos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten