zondag 9 mei 2010

Pannenkoeken

Pannenkoek met geitenkaas (1 persoon)


Ingrediënten:

80 g pannenkoekmix meergranen Joannesmolen (natuurwinkel)

1,6 dl soja-, haver-, geitenmelk

30 g geitenkaas

scheutje koudgeperste olijfolie

Bereiding

Doe het meel en de melk in een kom. Mix het met de mixer goed door elkaar. Zet een niet te grote koekenpan op het vuur zodat u een stevige pannenkoek kunt bakken. Een klein beetje olie in de koekenpan en het beslag erin doen. Schraap de kom leeg met een pannenlikker. Bak met een deksel op de pan ± 12 minuten de eerste kant met het vuur op de laagste stand. Daarna nog eventjes zonder deksel. Let erop dat de pannenkoek niet vast aan de bodem gaat zitten.

Draai hem dan om met een brede spatel of deksel. Leg op de gebakken kant de geitenkaas en laat op een klein vuur de pannenkoek licht bruin bakken. Dat duurt ± 15 minuten op een laag vuur.

U kunt ook 2 flensjes van deze hoeveelheid bakken





Pannenkoek met tomaat en uiensnippers (1 persoon)

Ingrediënten:

80 g pannenkoekmix meergranen Joannesmolen

1,6 dl soja-, haver-, geitenmelk

10 g gedroogde tomaatjes

10 g uisnippers of verse ui (in kleine blokjes gesneden)

½ theelepel lavas

scheutje koudgeperste olijfolie

Bereiding

Doe het meel, klein gesneden gedroogde tomaatjes, de uiensnippers, lavas en de melk in een kom. Mix het met de mixer goed door elkaar. Zet een niet te grote koekenpan op het vuur zodat u een stevige pannenkoek kunt bakken. Een klein beetje olie in de koekenpan en het beslag erin doen. Schraap de kom leeg met een pannenlikker. Bak met een deksel op de pan ± 12 minuten de eerste kant met het vuur op de laagste stand. Daarna nog eventjes zonder deksel.

Draai hem dan om met een brede spatel of deksel. Laat het vuur klein staan en bak de tweede kant in ± 15 minuten bruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten