zondag 9 mei 2010

Vegetarische gevulde soep

Gekookte ‘nieuwe’ groenten


Het heeft wel iets weg van een goed gevulde soep, dit geweldige vegetarische hoofdgerecht vol groenten, op smaak gebracht met gember en munt. Goed voor een shot voorjaarsenergie!



Hoofdgerecht voor 4 personen: bereidingstijd ca. 40 minuten



Ingrediënten:

12 kleine worteltjes (geschrapt)

12 jonge meiknolletjes (zijn net radijsjes maar dan wit) of koolrabi (maar dan 1 á 2)

12 jonge bosuitjes, in stukken

100 gram gedopte tuinbonen (of uit een glazen pot)

200 gram gedopte doperwten (of uit een glazen pot)

1 bol verse knoflook, gehalveerd (doormidden)

3 plakjes citroen, ongeschild, 3 plakjes sinaasappel, ongeschild

1 kruidnagel

20 gram verse gember, geraspt

20 gram kerstomaatjes

8 eetlepels olie

Scheut vers citroensap

zout, peper, nootmuskaat

bosje verse munt



Bereiding:

Worteltjes, meiknolletjes, bosuitjes, tuinbonen, doperwten, knoflook, citroen, sinaasappel, kruidnagel en gember in de pan doen. Water erbij schenken tot groenten voor ¾ deel onder water staan. Gerecht aan de kook brengen en in open pan ca. 20 min. zachtjes laten koken. Tomaatjes, olie, azijn, zout, peper, nootmuskaat erdoor roeren. Voor serveren de munt erover strooien. Lekker met grof boerenbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten