maandag 5 april 2010

Couscous met Zuiderse Groenten

Ingredienten:

250 g couscous
100 g gekookte kikkererwten
200 g seitan
3 gehakte uien
1 rode paprika
1 groene paprika
2 courgettes
1 aubergine
2 tomaten
2 wortelen
3 gehakte teentjes knoflook
4 takjes peterselie
peper- curry-komijn-tijm-laurier-tamari
olijfolie
zeezout

Werkwijze:

Bereid de couscous volgens de basisbereiding.
Was en snij de groenten in vrij grove stukken.
Fruit de ui en wortel in olijfolie en voeg kokend water bij tot deze ongedompeld zijn.
Breng aan de kook met kruiden en peterselie.
Voeg na 10 min. de paprika en aubergine toe en wat later ook de courgette en tomaten.
Bak ondertussen de stukjes seitan in wat olie en voeg tamari naar smaak toe.
Meng de seitan en de kikkererwten met de groenten en laat nog even sudderen.
Dien op in een diep bord met enkele lepels bereide couscous.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten