maandag 5 april 2010

Misosoep

Miso is een gefermenteerde sojabonenpasta die boordevol afweerbevorderende mineralen en energieoppeppende B-vitaminen zit. Je vindt miso als poeder of pasta in de natuurvoedingswinkel en hij mag niet in je keukenkastje ontbreken!


Ingredienten:

4 personen

1 teentje knoflook
stukje verse gemberwortel in dunne plakjes
1 pakje instant misosoep
100g visfilet zonder vel in stukken
1 rode paprika in kleine stukjes
1 paksoi in dunne reepjes
2 bosuitjes
handje taugé
8 peultjes in stukken


Werkwijze:

Breng in een middelgrote pan 500 ml water aan de kook.
Doe de knoflook, gember en misosoep erin.
Kook alles 1 minuut en voeg de vis toe met de paprika en peultjes.
Breng alles weer aan de kook en schep met een schuimspaan het schuim van het oppervlak.
Laat de soep 2 minuten doorkoken.
Doe de paksoi en de bosuitjes erbij en kook alles nog een minuut.
Verdeel de soep over de soepkommen.
Doe de taugé erbij en serveer onmiddelijk.

TIP: voeg japanse noodles toe voor een stevige maaltijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten