zondag 9 mei 2010

Quinoapap en Amaranthpap

Quinoapap met walnoten (1 persoon)


Ingrediënten:

4 eetlepels quinoavlokken

4 walnoten

snuf zeezout

200 ml koe- of geiten- of rijste- of haver- of sojamelk





Bereiding

Doe de vlokken met noten, zout en melk in een steelpan en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat op een plaatje in 10-15 minuten gaar worden.





Amaranthpap met citroen en gember (2-4 personen)

Ingrediënten:

1 liter (bron)water

250 gram amaranthvlokken

sap en rasp van 1 citroen

stukje verse gemberwortel van 2 cm, geschild en geraspt

mespunt gedroogde specerijen (koriander * of kaneel *)





Bereiding

Doe de vlokken in een middelgrote pan met het citroensap en –rasp, de gember, de kruiden en 1 liter water. Breng alles aan de kook, temper het vuur en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten