Gekookte ‘nieuwe’ groenten
Het heeft wel iets weg van een goed gevulde soep, dit geweldige vegetarische hoofdgerecht vol groenten, op smaak gebracht met gember en munt. Goed voor een shot voorjaarsenergie!
Hoofdgerecht voor 4 personen: bereidingstijd ca. 40 minuten
Ingrediënten:
12 kleine worteltjes (geschrapt)
12 jonge meiknolletjes (zijn net radijsjes maar dan wit) of koolrabi (maar dan 1 á 2)
12 jonge bosuitjes, in stukken
100 gram gedopte tuinbonen (of uit een glazen pot)
200 gram gedopte doperwten (of uit een glazen pot)
1 bol verse knoflook, gehalveerd (doormidden)
3 plakjes citroen, ongeschild, 3 plakjes sinaasappel, ongeschild
1 kruidnagel
20 gram verse gember, geraspt
20 gram kerstomaatjes
8 eetlepels olie
Scheut vers citroensap
zout, peper, nootmuskaat
bosje verse munt
Bereiding:
Worteltjes, meiknolletjes, bosuitjes, tuinbonen, doperwten, knoflook, citroen, sinaasappel, kruidnagel en gember in de pan doen. Water erbij schenken tot groenten voor ¾ deel onder water staan. Gerecht aan de kook brengen en in open pan ca. 20 min. zachtjes laten koken. Tomaatjes, olie, azijn, zout, peper, nootmuskaat erdoor roeren. Voor serveren de munt erover strooien. Lekker met grof boerenbrood.
zondag 9 mei 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten