6 tot 8 personen, bereidingstijd 30 minuten, wachttijd meer dan 3 uur.
Ingrediënten:
• 130 gram pure chocola (min 70%)
• 100 gram tarwe of speltbiscuit
• 30 gram amandelen (heel grof gehakt)
• 50 gram boter
• 20 gram gedroogde cranberry's of rozijnen
• 40 gram pistachenoten (zonder dop)
• 25 gram gedroogde dadels
Bereiding:
• Smelt de boter met de chocolade au bain-marie.
• Hak de biscuits tot een grof mengsel.
• Hak de gedroogde dadels grof.
• Schud het overtollige zout zoveel mogelijk van de pistachenootjes.
• Haal het pannetje van het vuur als de boter en de chocolade gesmolten zijn.
• Roer de biscuitjes, de pistachenootjes, de amandelen, de cranberry’s en de stukjes dadel door het chocolademengsel.
• Laat het mengsel minimaal een half uur opstijven in de koelkast
• Kneed er met de handen een rol van.
• Rol de rol daarna strak in plasticfolie.
• Laat de rol minimaal nog een paar uur opstijven in de koelkast.
• Snijd er plakjes van en serveer als zoetigheid after dinner.
Tip: probeer dit recept eens met hazelnoten en vervang de dadels door stukjes gedroogde abrikoos.
zaterdag 7 augustus 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten