woensdag 18 november 2009

Bonenfeest

Je kunt dit gerecht maken met verschillende soorten bonen, zelf gebruik ik een blikje biologische bonenvariatie van het merk De Rit met o.a nierbonen en linzen.

Ingredienten:

1 blik bonen
1 blik gepelde tomaten (bio)
1 ui
1 teentje knoflook
1 prei
1 courgette
1 winterpeen
1 vol kopje zilvervliesrijst (bio)
1 kruidenbouillon tablet
komijn
koriander
peper
olijfolie


Werkwijze:

Kook de rijst (wanneer je biologische zilvervliesrijst gebruikt is deze in zo'n 3 kwartier gaar)
Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes.
Snijd de groenten in stukjes van 2 cm.
Doe de olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook.
Schep de rest van de groenten erbij, samen het blikje gepelde tomaten, het blikje bonen, peper, korianer, komijn en het kruidenbouillontablet en laat het lekker 20 minuten pruttelen.

Je kunt de rijst erdoorheen scheppen maar je kan hem ook apart serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten