woensdag 18 november 2009

Geen Aardappel Maar Gierst Puree

Te veel witte aardappelen in je voeding kunnen een verzurend effect hebben op je lichaam vanwege de snelle glucoseafgifte (witte aardappelen zijn snelle koolydraten) die ze veroorzaken. Gierst daarentegen ondersteunt de spijsverteringsorganen, verbetert de opname van voedingsstoffen en bevordert de verwijdering van een overschot aan zuur als gevolg van jarenlang slecht eten. Het stopt ook nog is de groei van schimmels en bacterien!
Ingredienten:

50 g Gierst (te koop bij een natuurwinkel)
zeezout
1 ui
1 bloemkool

Werkwijze:

Doe de gierst samen met wat zeezout in een pan met water en breng het aan de kook.
Laat het zo'n 20 minuten zachtjes doorkoken.
Snijd de ui en bloemkool in kleine stukjes en doe deze in een grote pan met water.
Breng alles aan de kook en laat zo'n 10 minuten doorkoken.
Giet het water af en pureer de bloemkool met je vork of met een pureestamper.
Laat de gierst uitlekken en meng deze door de bloemkoolpuree.


Lekker om deze puree als vervanging te gebruiken bij boerenkoolstampot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten