zondag 22 november 2009

Mijn lievelingsontbijt: Havermoutpap

Ingredienten voor 1 persoon:

1 kopje havermout (natuurwinkel)
2 theelepels kaneel
2 kopjes rijstmelk
1 banaan

Werkwijze:

Snijd de banaan in schijfjes.
Breng de havermout samen met een kopje melk aan de kook en blijf zachtjes roeren.
Als de pap wat dikker wordt giet je er het andere kopje melk ook bij samen met de stukjes banaan.
Blijven roeren totdat de banaan smelt en de pap een geheel is.
Giet over in een kommetje en strooi er wat kaneel overheen.

* Variatie:

In plaats van banaan kun je er appel met rozijnen, of ongezwavelde abrikozen in stukjes in doen. (rozijnen even weken in warm water, dan worden ze lekker zacht)
In plaats van rijstmelk kun je soja of havermelk gebruiken.
Zelf is rijstmelk mijn favoriet omdat deze wat zoeter van smaak is.
Wat ook lekker is: kokosrasp erover verdelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten