donderdag 19 november 2009

Linzenstoofpot

Ingredienten:

1 vol kopje groene of rode linzen
1 zoete aardappel
1 ui
2 teentjes knoflook
1 bouillonblokje
3 grote wortelen
1 halve broccoli
3 stengels bleekselderij
peper en zeezout
half blikje kokosmelk
half blikje gepelde tomaten of tomatenblokjes
halve liter water
3 eetl komijnzaad
3 eetl koriander (gemalen)
1 handje verse basilicum
1 theelepel kurkuma

Werkwijze:

Zet de linzen in een pan met water en breng ze aan de kook.
Laat de linzen ongeveer 20 minuten koken.
Snijd de ui, knoflook in kleine stukjes.
Snijd de groenten en aardappel in kleine stukjes.
Fruit in een andere pan de ui en knoflook en giet er het water, tomatenblokjes en de kokosmelk bij.
Voeg de groenten, linzen en de aardappel toe samen met alle kruiden.
Laat het geheel even doorkoken en zet het vuur dan wat lager zodat het nog 3 kwartier kan sudderen.


Variatie: roerbak blokjes tofu en voeg die als laatste toe aan de soep!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten