zondag 22 november 2009

Spinazie Ovenschotel met Gierstpuree en Feta

Gebruik voor deze ovenschotel het recept van Gierstpuree in deze Blog.

Ingredienten:

2 tomaten
zak verse spinazie
1 rode paprika
blok feta (echte schapenkaas, kaasboer of biowinkel)
tijm
basilicum
rosemarijn
1 ui
1 teentje knoflook
wat vers citroensap

Werkwijze:

Maak de gierstpuree volgens recept.
Snijd de ui.
Snijd de paprika in grove stukken.
Fruit de ui/knoflook en roerbak de spinazie totdat deze geslonken is.
Besprenkel er wat citroensap overheen.
Schep in een ovenschaal eerst een laagje gierstpuree en vervolgens een laagje spinazie, de kruiden en wat reepjes paprika en herhaal dat.
Eindig met een laagje paprika, tomaten en kruiden. Als laatste verbrokkel je de feta en plaats je de ovenschotel 10 minuten in de oven op 200 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten